Tai Ji Men Chinese New Year Gathering!

0kommentarer

Jag har hittat min överman vad gäller att råka hamna i konstiga situationer! 
 
Efter att nästintill ha blivitöverfallen av en tjej i hissen hade Maja blivit inbjuden till en stor fest i Taipei! Med sig tog hon mig Juliette och Andrea. Det skulle vara en fest med 500 "viktiga" gäster från hela världen. Detta var sällskapet som bjöd oss: http://www.taijimen.org/TJM2008B_ENG/html/index.php?chapter=b_taijifamily&hid=3
 
Som tur var hade vi gjort lite research innan samt sett våra Taiwanesiska vänners reaktioner när vi berättade vad vi skulle på. Men vi var ändå inte tillräckligt förberedda.
 
Vi möttes vid festen av Sherry (hon som överfallit Maja i hissen) med bror, en röd matta och hundratals jublande människor. Efter att i sakta mak spatserat längs den röda mattan och insupit folkets jubel var det dags för fotografering. Tillsammans med söta glada barn och en stor kinesisk drake ställdes vi upp medans kamerorna smattrade. 
När vi väl kom in i festsalen bjöds vi på juice och te och tal av "viktiga" människor som ungefär gick ut på att: jag är en viktig människa och jag är väldigt glad över att ha fått komma hit.
Sen kom maten! Väldigt mycket mat och väldigt god mat! Alla människor i väst var kypare som kom med olika snittar, röror och bakverk. Efter att ha ätit i 1.5 timme var det dags för show. Och vilken show sen. Det var många "typiskt kinesiska" uppträdanden men även lite annat.
 
Där var fina tjejer som dansade, duktiga herrar som krigade, en herre som påminnde om Mao som läste ett brev, en pjäs om hur lycklig och full av kärlek man blir av att vara med i Tai Ji Men familjen, japanska trummor, holländska och turkiska musiker samt lite fler vackra damer.
 
På vägen ut blev vi fotograferade igen.
 
Efter att skrattande ha gått ifrån denna kulturella upplevelse kände vi att vi var i stort behov av öl!
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej