Jag har hittat min överman vad gäller att råka hamna i konstiga situationer! 
 
Efter att nästintill ha blivitöverfallen av en tjej i hissen hade Maja blivit inbjuden till en stor fest i Taipei! Med sig tog hon mig Juliette och Andrea. Det skulle vara en fest med 500 "viktiga" gäster från hela världen. Detta var sällskapet som bjöd oss: http://www.taijimen.org/TJM2008B_ENG/html/index.php?chapter=b_taijifamily&hid=3
 
Som tur var hade vi gjort lite research innan samt sett våra Taiwanesiska vänners reaktioner när vi berättade vad vi skulle på. Men vi var ändå inte tillräckligt förberedda.
 
Vi möttes vid festen av Sherry (hon som överfallit Maja i hissen) med bror, en röd matta och hundratals jublande människor. Efter att i sakta mak spatserat längs den röda mattan och insupit folkets jubel var det dags för fotografering. Tillsammans med söta glada barn och en stor kinesisk drake ställdes vi upp medans kamerorna smattrade. 
När vi väl kom in i festsalen bjöds vi på juice och te och tal av "viktiga" människor som ungefär gick ut på att: jag är en viktig människa och jag är väldigt glad över att ha fått komma hit.
Sen kom maten! Väldigt mycket mat och väldigt god mat! Alla människor i väst var kypare som kom med olika snittar, röror och bakverk. Efter att ha ätit i 1.5 timme var det dags för show. Och vilken show sen. Det var många "typiskt kinesiska" uppträdanden men även lite annat.
 
Där var fina tjejer som dansade, duktiga herrar som krigade, en herre som påminnde om Mao som läste ett brev, en pjäs om hur lycklig och full av kärlek man blir av att vara med i Tai Ji Men familjen, japanska trummor, holländska och turkiska musiker samt lite fler vackra damer.
 
På vägen ut blev vi fotograferade igen.
 
Efter att skrattande ha gått ifrån denna kulturella upplevelse kände vi att vi var i stort behov av öl!
 
 
 
I fredags tyckte vi att vi förtjänade att känna lukten av hästar efter helvetesveckan som vi hade haft.
 
Sagt och gjort vi begav oss till Hauli där vi hade hört talas om att det skulle finnas en horseranch. När vi klev av tåget möttes vi av något väldigt konstigt. Efter att ha tänkt efter ett tag kom vi fram till vad det var: Där var inga människor! Så det hela började bra! Nu skulle vi bara hitta hästarna också, efter en kort promenad på en jättefin cykelbana kom vi fram till detta:
En massa "fina" statyer och blomsterarrangemang, i bakgrunden syns en staty av en häst i alla fall! Efter att ha betalat 20kr i entreavgift kunde vi gå in och vi hittade faktiskt hästar!
De flesta av hästarna såg riktigt fina ut, det var några som var lite magra men det är nog inte lätt att hålla hullet på dem. Det konstigaste var att många av dem hade vinterpäls, i 25graders värme. Vi red inte eftersom det verkade som om man enbart fick skritta runt på en lliten volt. Men det var otroligt skönt att bara få klappa och känna hästlukt!
 
På vägen hem hittade i ett otroligt fint blommande körsbärsträd!
 
På kvällen integrerades vi ytterligare i det Taiwanesiska samhället då vi åkte scooter för första gången! 
MIn förare var Emma, hon var jätteliten men en väldigt duktig förare! 
 
Vi skulle till en nattmarknad som låg en bit bort och eftersom det skulle ta en timme med buss anordnade killarnas granne Lizzy skjuts för oss på Scooter. Tog bara 30 min och det var riktigt kul!
Nu är jag snart klar med denna veckans kurser. Jag tänkte göra en uppdatering med de kurserna som jag har gått denna veckan framförallt för att jag ska komma ihåg och för att jag ska kunna berätta för blivande utbytesstudenter på NCHU. Kanske inte så intressant för alla så käs bara om ni vill!
 
The effects of climate change and the analysis of possible adaption strategies: Undergraduate level. Verkar vara en bra kurs med en proffesor som kan väldigt bra engelska, han har doktorerat i juridik i Washington DC. Kommer handla mycket om den juridiska delen av klimatförändringsfrågan och bygger mycket på diskussion.
 
Plant biology and biodiversity: Undergraduate level.Otroligt simpel kurs. Man lär sig vad ett ekosystem är och sen får man inrikta sig på en växt och skriva en kort rapport om den. Thats it.
 
Information management: Graduate level. Handlar om MIS (Management Information System) Jag tror att kursen kommer att bli hård med mycket arbeten som ska in men den kommer nog vara väldigt lärorik, speciellt för mig som är så tekniskt okunnig:)
 
World Agricultural Commodity trade: Undergraduate level. En kurs som går ut på att lära sig Excel, (vilket nästan ingen av studenterna hade använt) Samt skriva ett grupparbete om en vara, ex. socker eller kaffe.
 
Economic Analysis for Agricultural policy: PhD level. En doktorand kurs som handlar om hur omvärldens bestämmelser och handel påverkar Taiwans jordbruk och regeringens jordbrukspolitik. En kurs på doktorandnivå där vi är två stycken utbytesstudenter och tre Taiwanesiska doktorander som inte kan engelska, vilket innebär att jag och Juliette har privatundervisning!
 
Ecological Agriculture: Graduate level. Kursen följer en bok om ekologisk odling. Vi får vars ett kapitel som vi ska hålla en föreläsning om inkluderat att hitta relevant annan fakta om ämnet och lägga upp relevanta artiklar som alla ska ha läst till föreläsningen.
 
Taiwan Culture and Religion: Undergraduate level. Vi får lära oss om de olika religionerna och sederna som finns i Taiwan. Många Taiwaneser i kursen så det kan nog bli riktigt kul!
 
Horticultural course: Går på kinesiska och all information är på kinesiska så jag vet inte riktigt vad den kommer att handla om men vi ska göra två tre-dagarsexkursioner upp i bergen och titta på växter! Vi ska även skriva en rapport vilket vi får göra på engelska! 
I tisdags började jag gå på lektioner, Äntligen! Känns som om jag har haft ett lite för långt vinterlov nu. Denna första veckan kallas för Add and Drop vilket innebär att att jag får prova på så många kurser som jag vill och känner mig intresserad av och på fredag välja vilka jag ska gå. 
 
Eftersom det på inernet oftast bara finns ett namn på kurserna har jag oftast inte haft någon aning om vad de har handlat om så för mig har veckan inneburit att jag sprungit runt som en galning mellan klasserna för att se vilka som är intressanta och hur bra läraren är på engelska, Väldigt viktigt! Det jobbiga med detta systemet är att alla kurser inte går och att vissa har bytt klassrum, vilket gör att vi efter att ha väntat utanför klassrummet måste leta upp den institutionens kontor som ringer den ansvariga läraren som antingen säger att kursen är inställd eller så måste vi springa till ett annat klassrum, vilket innebär att vi blir en halvtimme sen till lektionen.
 
I tisdags kväll spelade jag basket, och jag var riktigt duktig! jag spelade med Thailändarna och de sa att jag var som Gandalf bland en massa hobbitar! För mig var det riktigt bra, jag hade ju en halv meter längre räckvid än alla andra vilket visade sig överväga mitt dåliga bollsinne!
 
I onsdags fortsatte vi att traggla kinesiska ljud.
Viktiga ljud i kinesiska är z,c,s,ch,sh,r,x och q. Dessa olika ljud ska låta på olika sätt men för mig låter alla bara som svenskans sch. Viktigaste skillnaden när man gör de olika ljuden är hur man använder tungan som denna pedagogiska bilden visar:
 
Vår kinesiska klass. Det positiva med att ha sådana här salar är att det är omöjligt att somna i dessa hårda bänkarna!
 
 
 
 
 
 
Igår, måndag var äntligen första dagen som vi hade skola! Jag hade inget på dagen så jag satt nästan hela dagen på biblioteket. Ett fint stort bibliotek med många härliga studieplatser. Jag hade bara lite problem med att komma in där eftersom jag fortfarande inte har fått mitt studentkort. Efter nästan en timme av strul och tre personer som försökte "hjälpa" mig fick jag till slut komma in i biblioteket om jag lämnade mitt pass i entren. De har sådana logiska system här.
Fin utsikt från min studieplats i biblioteket fick jag!
 
På kvällen var första kinesiskan och gud vad jag har längtat efter att få hjälp att lära mig det här omöjliga språket. Det var kul att få börja men otroligt svårt för en tondöv att lära sig ett språk som bygger på toner. Lärarinnan började med att berätta att kinesiska är som att sjunga. Jippi!
 
Exempel på ord vi lärde oss:
bàng = great
pàng = fet
tâng = soppa (fast appostrofen ska vara rak, eftersom det ska uttalas med en rak hög ton)
 
Det kommer att bli svårt men jag ska lyckas!
 
Idag börjar min hektiska vecka då jag ofta har två lektioner samtidigt men jag ska ta mig igenom denna och på fredag ska jag ha bestämt mig för ca fyra fem kurser som jag ska läsa!
Usch vad jag vill ha internet på mitt rum nu. Hela lördag förmiddagen åkte jag runt över hela Taichung för att leta efter ett mysigt ställe med WiFi för att fixa en massa på internet.
Jag tycker inte precis att vårat gemensamma rum där vi har ett långsamt internet ger speciellt mycket inspiration, speciellt inte nu när alla håller på att flytta tillbaka efter nyårsledigheten.
 
Efter att ha upptäckt nya delar av Taichung men inte hittat något internet kom jag hem till Maja och Juliette och vi bestämde oss för att äta lunch på ett bageri för att kanske kunna få en riktiga macka, den var faktiskt nästan som en vit svensk bulle, (fralla för er som inte är skåningar).
 
På vägen hem gick vi förbi ett massageställe. Jag och Maja fick spontant för oss att få varsin fotmassage! En riktigt duktig herre med otroligt starka händer knådade oss. Var riktigt skönt och han kunde verkligen sin sak, inget mähä här inte. Gjorde lite ont framförallt på vaderna som hade träningsvärk efter allt vandrande.
 
På kvällen blev jag bjuden på Thaimat av Thailändarna de har en kompis som doktorerar här och ibland får de låna hennes labb för att laga mat i.
Kändes väldigt säkert när man möttes av denna på dörren
Ta mig, Au och Bou lagar mat!
Riktigt gott och starkt blev det! En typisk bil av Pim, Ta mig och Vladimir!
 
Kvällen avslutades med att vi undersökte Taichungs nattliv och dansade hela natten!
 
 
 
 
På fredagen hade vår underbara utbytes koordinator Novia anordnat en liten trip för oss till Sun Moon Lake 
Det var bara jag, Juliette, Maja, Fredrico och Andreas som följde med och Novia hade med sig Basilio som är från Panama men som läser på NCHU. Ett härligt litet gäng vid en sten där det står Sun Moon Lake!
Sjön är en känd sötvattenssjö uppe bland bergen, väldigt fin men där fanns väldigt mycket folk och stora hotellkomplex. Och man får inte bada i sjön och när jag frågade varför visste inte Novia men hon trodde att det var för att det var farligt, man kan ju drunkna. Folk är verkligen rädda för allt här.
 
Vi började med att besöka en marknad där ursrungsbefolkningen säljer sina varor.
Otroligt mycket folk som sagt! Där åt vi en god "hamburgare" (tro inte att det är en vanlig hamburgare när man beställer det) en wrap (typ första gången vi åt råa grönsaker!!!) och ett konstigt degknyte på en pinne (jag förstår inte varför allt ska vara degigt i detta landet). 
 
Vi besökte ett stort fint tempel!
Otroliga utsmyckningar.
Ett helt fantastiska altare.
Templet från lite avstånd.
 
Vi åkte även upp med en godol för att se utsikten från lite höjd men där har jag inga bilder från eftersom jag själv inte såg något. Fruktansvärt läskigt med sådana maskiner så jag tyckte det var säkrast att blunda hela vägen!
 
 
Människorna här tycker att jag och Maja är konstiga eftersom vi inte följer de ideal som finns här. För det första är vi inte rädda för solen. När vi går omkring i linne mitt ute i solen tittar folk konstigt på oss och försöker dra in oss i skuggan. Man kan ju inte vara ute i solen för då riskerar man att bli brun och det är ju verkligen inte snyggt, man ska vara så vit som möjligt.
 
För det andra vill vi ut i naturen och röra på oss, ut och vandra och liknande. Det kan man ju inte göra det heller. För det första är det ju jättefarligt och för det andra är det jobbigt. 
 
Vi valde ändå att trotsa de Taiwanesiska idealen och åka upp i bergen för att vandra lite. Vi fick med oss Juliette och Fredrico (den italienska killen) och begav oss till Guguan mountain area. Väl där gick vi till Visitor Center och lyckades får fram att vi ville hitta någon bra stig att vandra på. Killen tittade konstigt på oss och berättade sen om en stig som skulle ta ca 1,5 h att gå, eftersom det var den enda han berättade om så bestämde vi oss för att ta den. Och möttes av det här:
Typiskt Taiwanesiskt, nej men jag ska ut och vandra i bergen i 28 graders värme, då tar jag på mig högklackade skor och en långärmad svart kavaj till minikjolen. Men det är lugnt för jag vet att stigen är lagd med plattor och min pojkvän tar hand om mig.
 
Vi kom snabbt fram till denna skylten:
Och kände oss genast väldigt tjocka men över gick vi fastän det aldrig var mindre än 20 personer på bron och jag var livrädd.
Väl uppe på toppen av stigen hittade vi en ny stig som vi kunde ta som inte var lika väl preparerad som den tidigare, den skulle ta 7-8 timmar att gå runt vilket vi inte hade tid för men vi tänkte att vi kunde gå en liten bit på den i alla fall. Sagt och gjort och gud vad skönt det var. Två meter från den riktiga stigen och inte en människa!
Och då möttes vi av denna fina utsikt!
 
Väl nere i byn igen vilade vi våra trötta ben inågra varma källor! Otroligt skönt! 
 

Detta är vad jag kallar en riktig stig, även fast den var full av skyltar som varnade för alla faror man kunde råka ut för (framförallt att man kunde trilla och halka).
Väl nere i byn igen vilade vi våra trötta ben inågra varma källor! Otroligt skönt, Fast det var den kalla källan som var skönast!
 
 
 
Tillbaka i Taichung hade min advisor Dr Israel Jiang bjudit mig på lunch tillsammans med de andra utbytesstudenterna som Dr Jiang har hand om. Lunchen var på ett jättefint hotell och jag hade fått ett bussnummer som jag skulle ta och ett namn på en busshållplats. Efter att ha åkt buss i över en timme och bara blivit mer nervös över att jag kommit fel kom jag fram till hotellet och det var verkligen jättefint! Jag hade tagit god tid på mig så fast bussresan tog längre tid än jag trott kom jag fram i tid till halv tolv och fick hälsa på Dr Jiang och min nya Buddy Irsa. De andra var väldigt sena och den sista kom halv två. 
 
Vi fick en åtta-rätters lunch med allt från sparrissallad till fläsk till fisk till cheesecake. Det mesta var jättegott!
 
Efter denna fina måltid bjöd han hem oss till sin lägenhet som var full av saker! 
Han samlade på allt från Hello Kitty grejer till Heineken lastbilar till Holländska figurer, verkligen allt!
 
En sovande björn som var jätteviktig i samlingen!
 
En bild på oss allesammans!
 
Vi drog oss vidare söderut igen och på vägen hem mot Taichung stannade vi i Taipei för att gå på museum och, jag skäms att säga det, IKEA. National Palace Museum i Taipei är känt för att ha de största samlingarna av kinesiska artefakter i världen samt deras stenskulpturer i form av kål och skinka. Det var vi och tusentals kinesiska turister som befann oss där. Trångt som sören och kineser är inte lika artiga som Taiwaneser utan de trängs. 

Det maffiga National Palace Museum!
 
En kål i jade. Jättekänd! Inte min bild efterom man inte fick fotografera inne på muséet.
 
Alla galna kineser, såg vi en flagga sprang vi åt andra hållet. Gick dock inte alltid eftersom folk pressade på bakifrån.  
 
Efter att ha sett mycket fint (och en del fult) och lärt oss mer om alla kinesiska tidsepoker o.dyl. Begav vi oss av till IKEA, till vårt försvar har Maja befunnit sig i Asien i över en månad nu. 
En väldigt glad Maja med svenska köttbullar!
 
Vi satte oss vid rätt planch!
 
Jag shoppade loss i butiken så nu är mina frukosten räddad!
 
 
 
Regnet har tvingat oss till inomhusaktiviteter idag så efter en ltill ång sovmorgon i riktigt sköna sänga begav vi oss till Ocean World där vi tittade på en Delfin Show.
Första numret var några riktigt duktiga och humoristiska sjölejon. 
 
Efter sjölejonen var det några riktigt konstiga "akrobater" som gjorde en show där en riktigt storbystad kvinna/man jagade några pirater som tagit hennes väska. De var inte så duktiga men väldigt modiga då de kastade sig ut från väldigt hög höjd ner i bassängen.
 
http://www.youtube.com/watch?v=_ZrRw5klcdg&feature=youtu.be
Då jag inte är så teknisk av mig gör jag så här och jag hoppas att ni kan se klippet.
 
Sista numret var delfinerna och rätt vad det var började de dansa till Gangnam Style, kändes väldigt asiatiskt med söta djur och Gangnam Style!
 
http://www.youtube.com/watch?v=8AncJVDVGvQ&feature=youtu.be
Fick inte upp kameran förrän i slutet men delfinerna var väldigt duktiga på att göra Sexy Lady.
 
Det mesta med stället kändes bra och det känns bra att alla kan se att delfiner är söta djur som man ska behandla väl. Men det fanns ändå en del som de behöver arbeta med på anläggningen. 
 
Kvällen spenderades än en gång på Keelung nattmarknad. Där finns så mycket god mat! Ikväll blev det krabba och till efterrätt blev det färskpressad apelsinjuice! Vi ska lämna här imorgon men jag kommer att sakna marknaden!
 
 
Alla i detta land är super vänliga! Det är knappt att vi vågar fråga efter något eftersom vi då vet att den vi frågar kommer krypa ur sitt eget skinn för att hjälpa oss.
 
På nyårsdagen vaknade jag, efter fyra timmars sömn, av att Maja och Juliette knackar på dörren. Mitt larm hade inte gått av och jag hade nu fem min på mig att vakna och packa för att komma iväg på vår lilla utflykt till Norra Taiwan som vi tänkt att vi skulle göra för att komma ur staden och ut på landet lite! Min packning och jag blev färdiga i tid (jag lyckades t.o.m. packa bättre än de andra tjejerna) och vi begav oss till tågstationen för att köpa en biljett. För 150kr får vi nu åka hur mycket tåg vi vill över hela Taiwan i fem dagar. Hur härligt som helst. Efter några timmar kom vi fram till Qido där vi ska ha vår bas och det var som att komma till himmelriket! Riktiga sängar med riktiga madrasser, ett fint vardagsrum fina toaletter och världens mest hjälpsamma ägare Amy!
En trött Maja i en riktig säng med madrass!
 
Vi gav oss snabbt iväg för att kunna göra något av dagen. Eftersom det regnar här uppe i norr och är svinkallt (16-17 grader) bestämde vi oss för att besöka några varma källor. Efter några språkförbistringar på turistbyråer kom vi till slut fram till Jingshan där vi hört skulle finnas varma källor. 
Efter att genomblöta ha försökt hitta till källorna genom att följa dessa skyltarna gick vi in på en restaurang och frågade efter vägen. En man där som kunde Engelska och vars Kinesiska namn betydde pappabjörn sa att han kunde följ oss dit. Sagt och gjort följde han oss och på vägen hade han stora problem med att varken jag eller Maja hade ett paraply och han försökte få in oss båda under hans. Väl framme visade det sig att de andra tjejerna inte hade badkläder så han fixade då en privat källa åt oss. När vi frågade vad det skulle kosta sa han att han ville bjuda oss. Vi gick inte med på det och till slut fick vi betala 25kr var, jag undrar vad det skulle ha kostat egentligen.
Vår privata svit!
 
Jag som hade badkläder med mig kunde bege mig ut i utepoolerna med stekheta vattenfall, ett lätt svalt regn och fina nyårsfyrverkerier! Jag gillar detta landet!
 
När vi hade badat klart kom pappabjörn och mötte oss igen, denna gången hade han med sig regnponchos till oss så att vi inte skulle bli blöta, han följde oss till huvudingången av området och det sista han sa var att han hade önskat han kunde göra mer för oss. Sådana genuint vänliga och snälla människor stöter vi på hela tiden och det får oss att skämmas över den Europeiska "gästvänligheten".
Kvällen avslutades på Keelungs nattmarknad där det fanns jättemycket fisk och skaldjur! 
 
Någon som vet vad detta är? Det levde och rörde på sig.
 
Dagens kvällsmat blev grillad bläckfiskarm. Mums!
 
 
Nu har vi firat att drakens år har kommit till sin ända och att vi nu är inne i ormens år. Detta gjordes genom att gå upp på taket på vårt hus och titta ner på fyrverkerierna. Där uppe kalasade vi även på mackor med makrill i tomatsås och delade på en flaska vin som vi drack direkt ur flaskan.
 
En fin bild på min rumpa och galna ögon, det är inte lätt med självutlösare på kameran.
 

Utsikten från taket
 
Efter vår romantiska middag träffades vi upp med killarna och tog oss till nattmarknaden som faktiskt var full av liv, Man kan verkligen hitta allt man inte visste att man ville ha på marknaden. Denna gången blev det sexiga solglasögon, för vi kände att vi behövde utmärka oss lite extra eftersom folk inte kollar in oss som det är.
Vi träffade upp med en Thaikille och en Taiwanes som tog med oss till ett tempel.

 
Jag och Fredrico insuper kulturen.
 
Gott slut på drakens år och god fortsättning på Ormens!
 
Idag är det nyårsafton! Eftersom det är nyår så är vi lediga i en vecka nu. De har förvarnat oss om att allting kommer att stänga i nyårsveckan inklusive alla restauranger och mataffärer så jag och Maja var och storhandlade igår.
I veckan kommer vi att äta, Sojamjölk och flingor, snabbgröt, varma koppen, makrill i tomatsås, bröd, gurka med sesamdessing och en massa onyttigt godis! Det är härligt att inte ha något kök och inte kunna handla mat i affären!
 
Idag tänkte vi gå på museum hela dagen men det visade sig att även alla museum hade stängt.
Vi hittade en fin park istället med ett jättestort växthus med en regnskog i (stängt såklart). Så vi strosade runt där lite innan vi gav oss ut på jakt efter lite kaffe, vi hittade ett Starbucks som var öppet! Efter att ha samlat lite energi gav vi oss av och hittade en gata där all sorts elektronik såldes. Så nu har jag en ny fin mobiltelefon och kan passa in i detta tekniksamhälle! Där fanns även en jättefin bokaffär som hade en massa böcker på engelska! Det blev tre skönlitterära böcker och en kinesisk ordbok i fickformat som jag redan haft nytta av. Det är så konstigt här. Allt tar sådan tid att rätt vad det är så har hela dagen gått fast det inte känns som om man har gjort något. 
 
Min nya rumskompis har flyttat in också, ytterligare en söt Thailändska som heter Mim. Hon ska bara bo här i en månad så nu är rummet fullt! 
 
Nu blir det mackor med makrill och sen ska vi ut och fira nyår! 
 
Gott nytt år
En gigantisk insekt
Det finns även dinosaurier i detta landet
Efter allt pappersarbete igår var det på sin plats att ta några öl på kvällen. Vi började med en nightmarket som jag, Maja och Juliette hade hittat för några dagar sedan. 
 
Vi hade gått och försökt hitta en nightmarket när vi kom till ett ställe som hade engelsk lektioner. Överlyckliga över att vi nu skulle kunna fråga någon engelsktalande om vägen. De var jättesnälla och tipsade om en annan nightmarket som var bättre men låg en bit bort så vi behövde ta taxi. Den snälla tjejen skrev då denna åt oss: 
'
På ena sidan står det: Kan du vara snäll och ta oss till nightmarket (kommer inte ihåg namnet).
På andra står det: Kan du vara snäll och ta oss till National Chung Hsing University.
Vi bara visar rätt sida av lappen till taxichaffisen så tar han oss till rätt ställe. Så nu kan vi både ta oss till maten och hem igen!
 
Nu hade vi med oss kinesiskkunniga människor så denna gången tog vi buss dit.
Mycket folk och lägg märke till alla vinterjackor när det är över 20 grader varmt.
 
Detta blev kvällens mat små knyten med olika sorters gojor i mycket skaldjur. Jättegott!
 
Till detta tänkte vi att vi skulle ha en öl så vi beställde vars en Heineken. 
Den kom i läskmuggar med sugrör... och uppblandad med apelsinjuice. INTE gott alls.
 
På nightmarket finns det väldigt många sådana här maskiner:
Jag var tvungen att pröva och plockade upp en handpanda som numera heter Ta mig (efter en Thailändare med samma namn) som hade en flashlight earpick runt halsen. Alltså en ficklampa som man ska använda för att peta ur vax ur örat med.
 
Vi tog sista bussen hem gick och köpte riktig öl och satte oss på några bänkar och snackade en massa skit.
Så nu har vi provat att komma hem för sent:) De kan inget göra eftersom vi är internationella studenter! Så jag kan vara ute och flänga hur länge jag vill på nätterna!
 
 
 
 
 
 
I onsdags var det äntligen dags för att träffa alla andra utbytesstudenterna! Det visade sig att vi är en söt liten grupp på 13 personer varav sex européer och resten Thailändare. Mötet vi var på gick ut på att fylla i en massa viktiga  papper på kinesiska. Jag har numera ett kinesiskt namn och ett nytt födelseår, jag är född år 75 så alla vet det! 
Mitt kinesiska namn, betyder typ stopp honung. Passande med tanke på mitt efternamn! Ska uttalas Ka Mi La med lite roliga appostrofer här och var!
 
Så här roliga blanketter var det vi fyllde i!
 
I torsdags var det dags att låta alla papper komma i arbete så vi var först på Immigrationsverket och lämnade in en massa papper för att få ett viktigt papper med stämpel på.
Hela förmiddagen i detta roliga väntrummet på Immigrationsverket!
 
Efter immigrationsverket gick hela gänget och åt riktigt god japansk mat!
 
In the land of cuteness! Vi hann även köpa busskort, detta var mitt, men Som en av Thaitjejerna blev så ledsen över att hennes busskort var fult så jag bytte med henne. Mitt kort ser ut så här:
Tänk er detta ur ett genusperspektiv!
 
Det sista vi gjorde var att fixa stämplar för man behöver en egen stämpel så man kan stämpla alla sina viktiga dokument! 
Min alldelles egna stämpel! Föreställande mitt kinesiska namn.
 
Taichung som vi bor i är den tredje största staden i Taiwan med 2,3 miljoner invånare. Vi bor i detta huset på åttonde våningen.
 
 
Reglerna är strikta
 
Detta är min säng/skrivbord/skåp. Men bara halva för andra halvan tillhör någon annan, med så många människor på så liten yta måste de ta tillvara varje cm.
 
Detta är var mina rumskompisar Pim och Au-Au bor, De kommer båda från Thailand och pluggar till hortonom
 

Mina sängkläder inklusive madrassen som läggs direkt på träbottnen av sängen, består av en bambumatta och 3cm av något som är sämre än skumgummi. Vi får se hur länge min bortskämda svenska kropp kommer att klara av det här, jag hoppas på 5 månader!
 
Toalett och dusch som det tog två thailändskor, en svensk och en flaska Mr Muscle att få "rent".
 
Utsikten från vår balkong 
 
Låset på vår dörr, känns väldigt säkert att någon kan låsa in en med tanke på att alla dörrar har samma kod.
'
Tvättstuga och kök, den gråa innehåller varmvatten som man kan värma nudlar med, det är så mycket kök som vi har att tillgå.
 
Jag förstår precis vilka knappar jag ska trycka på för att tvätta min mörka 60 tvätt:)
 
Jag har ju denna skylten som hjälp!
 
Jag avslutar med denna bild på Maja och Juliette (fransyskan som bor i Majas rum) och vår kvällsmat igår som bestod av en vegetarian pot (jättemånga olika sorters grönsaker, svampar, tofu, nudlar och annat oidentifierbart som vi själva kokade i en buljong ungefär som fondue) och och en skaldjursnudlar beställd från denna menyn.
 
 
 
Jag mötte upp med Maja på stationen på söndag kvällen så att vi gemensamt skulle kunna ta oss till Taichung på måndagen. 
 
Taipei by Night
 
När vi köpte biljett visade det sig att tåget vi hade tänkt att vi skulle ta var fullt så vi fick ta ett senare. Vi satte oss då på Starbucks för kaffe, AC och titta på folk. Vi är väldigt fascinerade över människor i vinterjackor och munskydd i 25 graders värme. Efter ett tag tittade Maja på klockan och det visade sig att det bara var fem min tills vårat tåg skulle gå. Efter att ha sprungit genom hela stationen hann vi med tåget, ett fint stort tåg med massvis av utrymme för benen. Väl framme skulle vi ta buss ut till skolan, vi hade fått reda på att det var nr 35 så vi gick dit och när bussen kom frågade jag efter National Chung Hsing University. Vi fick ett skak på huvudet och en massa kinesiska till svar. Till slut tror vi att busschauffören ropade ut om någon kunde engelska och då kom det en tjej som berättade för oss att vi skulle ta bussen från andra sidan gatan. Så mycket krångel för en så liten sak. Väl framme blev vi visade våra rum. Boendet är en historia för sig så jag visar bilder från det i ett senare inlägg. 
 
 
 
Efter en lång flygresa kom jag äntligen fram till Taipei där jag skulle spendera en dag och vänta in Maja för vidare transport till Taichung där vi ska bo de kommande fem månaderna! Mitt första hinder var att hitta till hostlet vilket visade sig vara svårare än jag trott då gatunamnen står med Kinesiska tecken och mina Europeiska ögon tycker att alla tecken ser likadana ut. Till slut hittatde jag och lämnade av min väska innan det bar av ut i staden.
 
Som alltid när jag kommer till en ny stad begav jag mig till den första parken jag kunde hitta! I parken hittade jag även Phillip som numera är min nya Taiwanesiska pappa. 
2-28 Peace park
 
Phillip som hade doktorerat i Texas på 70-talet och därför kunde engelska tog mig under sina vingar och såg det som sin uppgift att visa mig det traditionella Taipei på en eftermiddag.
Alla här är så snälla och hjälpsamma och även om vi inte förstår varandra så försöker de hjälpa oss så gott det går.
 
Phillip började med att visa mig Long Shan temple ett 300 år gammalt buddistiskt tempel.
 
Efter det skulle han visa mig den traditionella maten, det blev supergoda söta apelsiner, torra söta bakelser, sockerrörsjuice, en geleig fisksoppa, friterat fläskkött och rissoppa. Efter denna kulinariska måltid som hade gått genom några av alla Taipeis gränder var jag tvungen att säga att jag var alldelles för mätt för att äta något mer annars hade Phillip nog fortsatt att mata mig hela kvällen. 
Dessa gränder och maten hade jag aldrig hittat utan Phillip.
 
En dag i Taiwan och jag har redan fått en god vän som är dvokat och som jag kan ringa när jag vill!